TÉMÁK, Kategóriák

Hogyan jellemezhetjük az öregkori gyengeséget?

634
HOZZÁSZÓLÁS:

A halál mögött, a legtöbb embernél, általában 1 szerv hibás működése áll, miközben tudósok állítják, hogy megfelelően ügyelve egészségünkre, akár 140 évig is elélhetnénk. Ha tudnánk, hogy melyik szervünk beteg és azt a szervet megakadályozhatnánk az egyre rosszabb állapot felé való fejlődésben, a szervezetünket állíthatnánk meg a pusztulásban.oregkor-apolas-gondozas-alzheimer

A megbetegedett szervünk ugyanis a vele kapcsolatban álló szervek legyengülését, megbetegedését okozza.

Az öregkori gyengeség mögött legtöbbször a hiányos táplálkozás áll

Az E-vitamin nemcsak “fiatalító vitamin“, de az oxidatív stresszel szemben védő hatása révén képes fékezni a sejtek öregedési folyamatait, segíthet az időskori gyengeségen, stimulálja az immunrendszer működését, amely idősebb korban, gyakorta csökken.

Kétezer időskorút vizsgáltak meg az Egyesült Államokban pár évvel ezelőtt és kiderült, hogy köztük minden 5. fizikai gyengeségtől szenved, illetve igen sokat tartózkodik pihenő állapotban, tehát ágyon, karosszékben.

További vizsgálatokkal a tudósok megállapították, hogy az idős- vagy akár a fiatalkori gyengeség, bár igen gyakori, egyáltalán nem természetes jelenség az ember életében, tehát inkább betegségnek nevezhető.

Az orvostudomány erőtlennek tekinti azt, aki az átlaghoz képest túl sokat pihen, energiahiánnyal magyarázva. A statisztikák bizonyították, hogy az erőhiányban szenvedők, 18%-a alvási zavarokról, izmok és ízületek gyulladásáról illetve szív- és érrendszeri bántalmakról számolt be, illetve jóval több időt voltak egy évben kórházban vagy házi gondozásban.

Az öregkori erőtlenség következménye lehet igen sok halálos betegség, így tüdőbetegségek, szív -és vese betegségek, depresszió vagy éppen vérszegénység.

Ginzeng

Kínában a ginzeng emberi formákhoz képzelt hasonlósága vezetett ahhoz a hithez, hogy a test minden részét erősíti, felpezsdíti, különösen az öregekét. Széles körben használták öregkori gyengeség, ízületi gyulladások, letargia, impotencia, szenilitás, változókori panaszok és a szexuális érdeklődés elvesztés ellen. A kínaiak, a japánok és a koreaiak, a ginzenget még mindig a legjobb egészség-megőrzőnek tekintik.

Öregkori gyengeség esetén tilos:

Alkohol fogyasztás és dohányzás.

634
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]