TÉMÁK, Kategóriák

Küzdje le a krónikus fáradtságot minőségi táplálkozással!

608
HOZZÁSZÓLÁS:

Sok esetben a krónikus fáradtság szindróma, hirtelen jelentkezik, influenza következtében, vagy vírusfertőzésre emlékeztető tünetekkel. A beteg fejfájást érez, hőemelkedése van, ízületi és izom fájfaradt-szem-karikas-szem-07dalmak gyötrik, nyirokcsomói megnagyobbodnak, majd fáradtnak, gyengének érzi magát.

A legtöbb esetben ezek a tünetek néhány nap alatt elmúlnak, krónikus fáradtság esetén, több hónapon keresztül fennállnak, erősebb gyengébb formában, vissza-vissza térhetnek.

A betegség kialakulhat fertőző betegség következtében is, úgy mint májgyulladás, tüdőgyulladás, hörghurut vagy bélfertőzések miatt. Az ilyen okokból kialakuló fajta krónikus fáradság, az esetek egy harmadát jellemzi.

A krónikus fáradság oka lehet biológiai, így a nők például fokozottan hajlamosak a betegségre. Statisztikák szerint, a 30 és 50 év közötti fehér bőrű, az átlagosnál műveltebb és jobb életkörülmények között élő nőket sújtja leginkább.

100 ezer emberből átlagosan 4-10 szenved krónikus fáradság szindrómában, de vannak vizsgálatok melyek nagyobb arányt is kimutattak.

Az eddigi vizsgálatok szerint, a tartós stresszállapot az egyik legfőbb okozója a betegségnek!

Az alacsony vérnyomás ugyancsak okozhatja a betegséget, illetve a rossz étkezési szokások, mely az egészséges, kiegyensúlyozott étrend hosszútávú hiányát jelentik.

A testi, lelki harmóniának, a jó kondíciónak és közérzetnek, a pozitív életmódváltozásnak hatást gyakorolnak, a krónikus fáradság megelőzésére, gyógyítására. A táplálkozás nemcsak fenntartja bonyolult anyagcsere-folyamatokat, de számos más pszichés, mentális következménye is van, mint a baráti, családi kapcsolatokra tett pozitív hatása. A megfelelő fizikai erőnlét elérésének eszköze, mindenképpen a helyes táplálkozásban keresendő, rendszeres mozgás és testedzés mellett.

A kiegyensúlyozottság az életfontosságú tápanyagok, fehérjék, szénhidrátok, vitaminok, ásványi anyagok és zsírok, helyes arányát jelenti. Minőségi táplálkozás alatt azt értjük, hogy a tápanyagokat, lehetőleg kortól és nemtől, sportolástól és munkavégzéstől illetve földrajzi adottságoktól függően, kielégítő mennyiségben vigyünk be az ételeket a szervezetünkbe.

Édesgyökér

Az édesgyökeret a japánok használják leginkább, a hepatitis megfékezéséhez és ezt nem véletlenül teszik, hiszen az édesgyökér kiváló májenzimszint csökkentő, ami a hepatitisz egyik okozója. Emellett kutatások bizonyították, hogy a gyógynövény jótékony hatással van a krónikus fáradságra is.

Umeboshi szilva

Az umeboshi szó japánul, szárítottat jelent, de tulajdonképpen savanyított szilváról van szó. Hatékony savas állagához képest, mégis lúgosító hatást fejt ki, feloldja a fáradtságot, segít a méregtelenítésben és elősegíti a megfelelő emésztést.

Krónikus fáradtság esetén tilos:

Stresszes életet folytatni, a dohányzás és az alkohol, az egyoldalú, nem tápanyag-gazdag táplálkozás.

608
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]